Živinice će biti domaćin velikog plesnog spektakla, takmičenja iz plesa, koje će okupiti preko 300 mladih i talentovanih ljubitelja ove vještine.Savez modernih plesova u BiH povjerio je Živinicama ovu važnu manifestaciju nakon velikih uspjeha koje su  postigle naše sugrađanke na raznim takmičenjima..
 
 Takmičenje će se održati 18.decemebra u sportskoj dvorani u Živinicama.

 "Po prvi puta u našem gradu organizujemo tako veliki događaj vezano za ples,a  radi se o  kvalifikacionom turniru, gdje dolaze plesači iz cjele BiH i tu očekujemo oko 300  takmičara i takmičarki , među kojima dolaze i plesači koji su državni, evropski i  učesnici  svjetskih takmičenja", kaže nam zamjenik direktora Plesnog kluba "Plamingo" Edina Hadžić.

     Kada je u pitanju sama organizacija ove zanimljive kulturne manifestacije u našem gradu, na čiju pomoć najviše računate, posebno kada je riječ o finasijskoj potpori?

  "Ovom prilikom obraćam se svim poslodavcima sa naše opštine da nam pomognu u organizaciji ovakvog velikog takmičenja! Svima onima koji nam finansijski pomognu oko organizacije ovog takmičenja, uzvratićemo odgovarajućom reklamom za sponzorstvo tokom cjelog programa.Nadam se da će mnogi u ovome prepoznati kvalitet i pomoći našem klubu i gradu da ova manifestacija bude zaista nešto posebno i da ćemo doprinijeti afirmaciji grada, jer će program u Gradskoj dvorani pratiti gotovo sve medijske kuće u našoj državi", odgovara nam Edina Dina Hadžić.

  Očekuje se veliko interesovanje za ovim jedinstvenim događajem, koji će okupiti veliki broj posjetilaca u Gradskoj sportskoj dvorani, te je to prilika  da se pokaže  kako u gradu poput Živinica imamo "male plesače velikoga srca i umijeća", što je nekada bila privilegija velikih urbanih sredina!/Š.G./

Plesačice očekuju nova uzbuđenja u Živinicama

Vaš komentar na članak: