Ples je podjednako omiljen među svim uzrastima, posebno mladima.Ovoga puta više riječi biće o živiničankama koje su prošle i ove godine osvajale značajne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjiam.

 Jasmina Jahić i Amila Bešić pripradju najmlađoj kategorija plesačica,a već osvajaju nagrade.S njima radi Edina Hadžić, poznati majstor ove popularne vještine pokreta.

 "Na državnom takmičenju ove vrijedne djevojčice su osvojile zavidno 4.mjesto , jer ostale plesačice njihovog uzrasta treniraju već 3-4godine, a one su počele plesati prije jednu godinu, pa je time njihov uspjeh još veći.Ističem još i uspjehe Helene Tadić i Vanese Adrović, koje su bile 3.mjesto na državnom takmičenju u duo kategoriji (parovima), zatim Ajna Hasanović je na prvom Medjunarodnom takmičenju održanom u BiH osvojila 3.mjesto od ukupno 27 plesača u solo kategoriji, takodje Belma Omerkić 5.mjesto u solo kategoriji na Medjunarodnom takmičenju", objašnjava nam Edina Hadžić.

  Odrasle plesačice Danira Hamzić i Edina Hadzić, voditeljica plesa,  na Međunarodnom takmičenju ove godine osvojile su 2.mjesto u parovima, zatim Edina Hadzić na Medjunarodnom u solo kategoriji 1. mjesto i na državnom ove godine takodje 1. mjesto.

  Prošle godine na Evropskom takmičenju Danira Hamzic i Edina Hadžić osvojile su 1.mjesto u duo kategoriji i Edina Hadžić u solo takođe 1.mjesto.Nadamo se da će ovakvih uspjeha biti još!/Š.G./

Jasmina i Amila plesale na otvaranju pozornice na Bulevaru
 

Vaš komentar na članak: