Juče je u Lukavcu, u organizaciji Udruženja matematičara Tuzlanskog  kantona i Pedagoškog zavoda Tuzla, održano Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola.I ovaj puta živinički srednjoškolci postigli su zapažene rezultate, koje nam je saopštio profesor matematike Amir Adrović:

  "Naša ekipa matematičara je opravdala očekivanja i zadovoljni smo postignutim rezultatima.Učenici drugog razreda uspjeli su se plasirati na Federalno takmičenje, koje će se najvjrovatnije održati narednog vikedna. Učenik Samir Halilčević postao je prvak Tuzlanskog kantona u konkurenciji srednjoškolaca drugih razreda, dok je Amra Muratović osvojila 4.mjesto, te će i ona predstavljati našu Gimnaziju i TK na Federalnom takmičenju najboljih matematičara".

 Podsjećamo da su Samir /slika na naslovnici/  i Amra i poršle godine, kao učenici prvih razreda, bili među najboljim u TK. Ističu kako vole matematiku, da su marljivo radili pod stručnim rukovodstvom profesora Adrovića i da će nastojati postići zapažen rezultat i na Federalnom prvenstvu.

 Još je nekoliko učenika živiničke Gimnazije osvojilo plasman među prvih deset, što je potvrda da rezultati nisu slučajnost, već plod rada na duže stze!/Š.G./
 
 

Vaš komentar na članak: