Jučer je na lokalitetu izletišta Zlaća,općina Banovići, održan edukativno-rekreativni kamp za članove Tima mladih Crvenog križa Živinice.

  Učešće u ovom kampu je uzelo 24 volontera Crvenog križa Živinice, kojem su se  pridružile kolege iz Banovića, inače federalni prvaci u pružanju prve pomoći.

  Osnovna svrha kampa je bila edukacija volontera o praktičnoj primjeni pružanja Prve pomoći,zatim dobrovoljnom darivanju krvi,spolno prenosivim bolestima i ostalom.Prije praktične obuke iz pružanja prve pomoći volonteri su prošli i teoretsku nastavu.Kako je već navedeno kampu su prisustvovali  i  članovi Crvenog križa Banovići, gdje su potpomogli obuci naših volontera i zajedno razmjenili iskustva, te u toku vježbi su  formirali mješoviti tim za pružanje prve pomoći, gdje su izveli nekoliko pokaznih vježbi.

  Naši volonteri su ovu obuku shvatili veoma ozbiljno, što je i na kraju urodilo plodom, jer su svi uspješno završili obuku.Instruktor prve pomoći je bio Dr.Almir Jagodić.

  Svakako, ovo je još jedna zavidna stvar u našoj lokalnoj zajednici jer je bogatija za nova 24 obučena volontera za pružanje prve pomoći, koji će uvijek biti na raspologanju  za odgovor na katastrofe i ostale potrebe  kada se ukaže potreba za mobilisanje timova prve pomoći Crvenog križa općine Živinice./Husović Edin-Crveni križ Živinice./

Sa edukacije mladih Crvenog križa na Zlaći

Zajednički snimak živiničkih i banovićkih volontera
 

Vaš komentar na članak: