Među dobitnicima Zlatne značke povodom  obilježavanja Dana općine Živinice je firma DOO Vega-Mix, koja se istakla sve uspješnijim plasmanom  začina za jela na domaćem i stranom tržištu.Uz to Vega-Mix je generalni zastupnik za prodaju tuzlanske soli na tržište BiH.

  "Raduje nas ovo priznanje, koje je znak da nas cijene i u sredini gdje djelujemo.Mi smo proteklih godina dobili nekoliko zlatnih medalja za kvalitet proizvoda na sajmovima u BiH, kao i drugih priznanja, te nam preostaje da daljim uspješnim radom doprinosimo postizanju još boljih rezultata", rekao je direktor Vega-Mix Ćazim Omić.

  Vega-Mix godišnje proizvede oko 300 tona začina za jela.Vegini začini su među najkvalitetnijim na našem tržištu i imaju veći procenat sušenog povrća, nego što je to uobičajeno kod drugih proizvođača.

  ZLATO ZA MATU ĐAKOVIĆA

 Popularni TV novinar OBN-a Mato Đaković takođe je danas primio nagradu Zlatnu plaketu povodom Dana općine. Svoje zadovoljstvo zbog toga nije krio i zahvalio se nakon dobitka ovog visokog priznanja:

 "Za svoj rad više puta sam nagrađivan, ali priznanje iz svog grada uvijek je najdraže"!

  Mato Đaković godinama uspješno promovira našu općinu, a vođenjem popularnog Teleringa stekao je epitet najpopularnijeg novinara ovog tipa emisija.

  LOVCI TOPLICE MEĐU POZLAĆENIMA

  Za izuzetno uspješne rezultate u razvoju lovstva Toplica je povodom Dana općine Živinice, 19.juna, nagrađena „Zlatnom plaketom“.Nakon što je primio ovo visoko priznanje predsjednik ovog društva Samir Brkić je izjavio:

   „Ovo je priznanje svim generacijama naših lovaca koji su u protekle 54 godine od osnivanja dali značajan doprinos stalnom razvoju lovstva  na području naše općine.Zbog toga smo svi sretni što je naš rad prepoznat i ocijenjen ovako visokom ocjenom, tj.priznanjem koje smo dobili za Dan općine Živinice“./š.g./

Ćazim Omić prima Zlatnu plaketu od općinskog načelnika Muratovića

Mato Đaković se zahvalio u ime dobitnika priznanja povodom Dana općine

Samir Brkić sa Zlatnom plaketom, koju su mu uručili načelnik Muratović i predsjedavajući OV Kitić

 

Vaš komentar na članak: