U MUP-u Tuzlanskog kantona potvrđeno nam je da je u općini Živinice, naselje Strašanj, u subotu u ranim jutarnjim satima satima ispaljen projektil "zolja" na jednu privatnu kuću.

  Dežurni tužitelj, Alija Šukalić nakon obavljenog uviđaja, kazao nam je da je projektil pogodio krov kuće, vlasnika K. H. Istraga je u toku i nema povrijeđenih, potvrdio je dežurni kantonalni tužitelj, Alija Šukalić.

   Nezvanično saznajemo da je projektil ispaljen u kuću braće Hidanović, Jasmina i Mikija, koji se pred Kantonalnim sudom u Tuzli terete za ubistvo Fehima Alića i pokušaj ubistva Emina Alića. Jučer je Mikiju Hiadnoviću, Kantonalni sud u Tuzli nepravomoćno izrekao 15 godina, a Jasminu Hiadnoviću dvije godine zatvora. Majci, Nerdžadi Hidanović dosuđena je nepravomoćna zatvorska kazna u trajanju od tri godine i dva mjeseca, a ocu Sabahudinu Mehičiću zvanom Kadrija Lihvar dvije godine i 10 mjeseci./Admira Bakić/

  KAO DA JE GROM OPALIO !

 Kobnog jutra, kada je Zolja ispaljena na kuću Kadrije Hidanovića, u naselju Strašanj nastala je panika.Jedna mještanka iz ovog naselja je izjavila:

 "Nismo znali šta se događa, kao da je ratno stanje, tako je odjeknulo.Mnogi su pomislili da je udario grom, ali nije bilo kiše niti oblaka.Bio je to pravi pakao koji je narušio jutarnji mir našeg naselja, sve dok nakon pola sata nismo saznali o čemu se radi".

Kuća Hidanovića
 

Vaš komentar na članak: