Gradska dvorana Živinice.Gledalaca:100.Sudije: Maid Katanić i Nedim Lipa.Delegat: Zoran Anušić. Isključenja: Živinice 4 min, Goražde   8 min.Sedmerci: Živinice 5/1,  Goražde 4/2 Rezultat: ŽRK Živinice- ŽRK Goražde 29:16 (13:9).

  ŽIVINICE: Tešanović (12 odbrana, 1 sedmerac), Bajrić, Me.Sarajlić 1, Mi.Sarajlić  5 (1), Goletić 1, Mujagić 3 (1), Nukić 5, Tabučić, Jamaković 6, Puzić, A.Pejkušić 7, Tursunović, Markelić, Mišić, S.Pejkušić 1 (1) i Delić.Trener:Rizah Memišević.

  GORAŽDE: Suljanović (14 odbrana, 2 sedmerca), Pjano 7 (2), Mujagić 3, Đogo, Alikadić, Mehanović, Odžaković, Šovšić 2, Hadžiahmetović, Zorlak, Dardagan, Ćosović 4 i Borčak ( 2 odbrane, 1 sedmerac).Trener:Dževad Čulov.

   Uvertira uoči sutrašnje utakmice muških ekipa Konjuha i Goražda večeras je završena uspjehom domaćih rukometašica.U meču živiničkih i goraždanskih rukometašica sve je od samog početka bilo na strani domaćih. Uspjeh ŽRK Živinice rezultat je  dobre igre odbrane i efikasnih kontranapada, što je potvrdio i trener Rizah Memišević:

  „Naša ekipa je igrala onako kako smo se dogovorili i ukoliko ovako nastavimo uspjeh  će na kraju prvenstva biti mnogo bolji nego u prvom dijelu sezone. Posebno želim istaći dobru igru na planu odbrambenih zadataka, te efikasne kontra završnice, koje su i presudile za visoku pobjedu moje ekipe“.

  Ako su ovaj meč obilježile uspješne kontre, to se ne bi moglo reći i za realizaciju sedmeraca, s obje strane, jer je od 5 kaznenih  udaraca  samo jedna lopta završila u mreži gošći, dok je realizacija Goraždanki bila polovična.

  Najeefikasnije kod domaćih bile su Amila Pejkušić sa 7, Melisa Jamaković sa 6 i Asmira Nukić sa 5 golova, dok je kod gošći Arijana Pjano postigla 7 golova.

  Ekipi Goražda ipak se mora čestitati na hrabrosti što su po velikom nevremenu stigle sa Drine u Živinice, pa nam preostaje da im poželimo sretan povratak kući./Š.G./ 

Vaš komentar na članak: