Živiničke rukometašice prvu utakmicu u nastavku prvenstva Premijer lige BiH u subotu  igraju protiv Mire u Prijedoru. Prema stanju na tabeli domaćini su veliki favoriti jer se sa 27 osvojenih bodova nalaze na 2.mjestu, dok su Živiničanke na kraju jeseni zauzele 9. mjesto sa 8 bodova.

 „Mira je svakako favorit, pogotovu što proljetni dio dočekujemo igrački oslabljeni, jer nam je najbolji strijelac ekipe  Zorice Bošković pristupila  španskom Rocas Remudasu. Adekvatne zamjene nemamo, ali oslanjamo se na mlade rukometašice iz našeg juniorskog pogona, koje će dobiti šansu da više igraju. U ovom prvenstvu  nemamo ambicije da se borimo za gornji dio tabele, već da postignemo koji bod više u odnosu na jesenji dio prvenstva“, kaže nam trener ŽRK Živinice Rizah Memišević.

 Jedino novo ime je  bivša rukometašica Samra Tabučić, koja se poslije duže pauze vraća rukometu.
 
 Tokom pripremnog perioda  odigrano je nekoliko kontrolnih utakmica, uglavnom protiv juniora Konjuha, jer su mnoge ekipe kasno počele svoje pripreme.Odigrana je i jedna utakmica protiv Jedinstva iz Brčkog, a  zbog teže materjalne situacije nisu se mogle organizovati pripreme u nekom od zimskih sportskih centara, kako bi to trebalo biti za učesnike najjače državne lige./Š.G./
                                                                              

Tabela Premijr lige rukometašica BiH na kraju jesenjeg dijela prvenstva
 

Vaš komentar na članak: