Ženski rukometni klub Živinice postigao je samo jednu pobjedu u jesenjem dijelu prvenstva, a u 4 utakmice nastavka 4 poraza, što je skor za pretposljednje mjesto na tabeli Premijer lige BiH. Povodom velike krize sinoć je Upravni odbor održao tematsku sjednicu, na kojoj je analizirano teško stanje. Zbog besparice klub je bio prinuđen osloniti se na valasite snege iz mlađeg pogona, pa je to sada najmlađi sastav u ligi.

 
 „Od stanja kakvo je bilo prije jednu sezonu gotovo da je promjenjen cio sastav. Pa i iz tog sastava smo ostali bez tri rukometašice, tako da priliku da zaigraju dobiju još mlade i neafirmirasne rukometašice. Ekipa je najmlađa u ligi i tek za dvije godine možemo nešto više očekivati“, rekao je trener Emir Hadžiavdić.
 
 Predsjednik Upravnog odbora ŽRK Živinice Hamzalij Bajrić je iznio finasijsku problematiku, jer je to usud kada je u pitanju ženski sport u lokalnoj zajednici.
 
 “Stiče se utisak da ima i onih koji bi voljeli da uopšte nemamo ženski rukomet.Prošlo je vrijeme kada smo mogli dovoditi rukometašice iz drugih sredina, sada smo primorani osloniti se na vlastiti rad i stvaranje tallentovanih igračica. Bilo bi dobro da pojkušamo ostati u Premijer ligi, jer su troškovi i nižem rangu slični“!
 
  Teškoće koje potresaju sport usljed nedostatka sredstva osjetili su i mnogo veći gradoviu. Na području Tuzlanskog kantona jedino ŽRK Živinice igra u najjačoj ligi, a ako tome dodamo da čak ni Sarajevo kao glavni grad BiH nema premijerligaša u ženskom rukometu, tada se može reći da Živinice još i dobro stoje, uprkos samo jednoj pobjedi u Primeri!
 
   Na sinoćnoj sjednici je dotaknuto i pitanje budžetskih sredtava općine Živinice, koja posljednjih godina nisu ispoštovana u cjelosti, što se više ne bi smjelo događati!/Š.G./
 

Sa sjednice UO ŽRK Živinice

 

Vaš komentar na članak: