Današnji Kurban Bajram protiče u znaku odlučujuće nogometne utakmice za plasman reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014.godine. Tokom dana mnogi su nastojali prekratiti vrijeme do početka utakmice raznim bajramskim sadržajima, a našim čitaocima nudimo ugodni razgovor sa  dvije talentovane djevojke-naše sugrađanke, studentice 3.godine Pravnog fakulteta u Tuzli Almom i Azrom Muratbegović.

 Prije studija završile su Gimnaziju u Živinicama. Ono po čemu ih mnogi poznaju je njihovo učešće na festivalima narodne muzike, a u posljednje vrijeme i na popularnom učešću u show-u Hayata "Zvijezda možeš biti ti". O svojim muzičkim počecima sestre kažu:

 "Muzika i pjesma su naša svakodnevna motivacija. Svaki naš korak u životu kojeg smo napravile bio je povezan sa pjesmom, direktno ili indirektno. Naš prvi nastup je bio još u šestoj godini, kada smo nastupale sa ilahijama i sevdalinkama. Sa 16 godina smo bile takmičarke show-a FTV-a Nove nardone zvijezde i tada smo došle do finala. S obzirom da smo bile relativno mlade to je za nas bio veliki uspjeh. Bile smo učesnice Festivala "Sudentsko ljeto" u Maglaju, te učesnice raznih vjeskih manifestacija. Imale smo i nastupe u okviru programa  KUD-a Živinice".

 U najsvježijem sjećanju je nastup i učešće sestara Azre i Alme u showu ZMBT 6. Da su imale veću podršku gledalaca sigurno bi postigle daleko više, jer talenta imaju dovoljno za veće uspjehe, o čemu kažu:

 "Nakon duže pauze učešća na javnim nastupima prijavljujemo  na show ZMBT 6 na TV Hayat. Naš trud i glas je ono što smo publici najviše mogle dati. Na žalost, zbog nedovoljne podrške publike, više nismo takmičari, jer su glasovi publike na ovakvim takmičenjima ispred kvaliteta učesnika i mislimo da glasovne sposbnosti nisu bile primarne. Ipak, naše želje u vezi sa pjevanjem  su iz dana u dan sve veće, a ovo takmičenje nam je donijelo ne samo nova prijateljstva, poznanstva, iskustva i jačinu, nego nam je pomoglo bar na neki način da izgradimo naše pjevačke identitete. Loše za nas u ovom slučaju ne postoji. Svjesne smo koliko vrijedimo i koliko možemo, pred nama je vrijeme da se usavršavamo i da napredujemo, a životni moto je NEMA NAZAD-SAMO NAPRIJED".

 Ranijih godina nekoliko živiničana je imalo značajnu podršku kada su bili učesnici na raznim takmičenjima, postizali su velike uspjehe, a prošlo takmičenje TV Hayat obilježila je pobjeda naše sugrađanke Željke Jurišić, koja je takođe imala podršku sugrađana. Da li smo se umorili ili zaboravili podržati simpatične sestre Muratbegović, pitanje je sada! U svakom slučaju Azra i Alma nastavljaju muzicirati pa smo sigurni da će njihov uspjeh sigurno doći!/Š.G./

Sestre Muratbegović za vrijeme takmičenja na TV Hayat
 

Vaš komentar na članak: