U Zvorniku je održana Izborno-Izvještajna Skupština udruženja demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine opštine Zvornik. Skupštini je prisustvovalo 35 delegata sa pravom glasa. 

  Poslije svečanog uvodnog dijela podnesen je Izvještaj o radu i finansijski izvještaj od strane predsjednika udruženja Rahmana Nukića. Izvještaj je usvojen od strane prisutnih te se pristupilo izboru Predsjednika Udruženja DBARBiH i ostalih organa udruženja. Za novog/starog predsjednika udruženja demobilisanih boraca ARBiH Zvornik velikom većinom prisutnih izabran je Rahman Nukić dok je za njegovog potpredsjednika imenovan Nusret Tarabić. Pristuni su u nastavku izabrali još 5 članova Upravnog odbora udruženja koji će vršiti mandat u narednom periodu te Nadzorni odbor i Sud časti.

  Skupština je počela svečano intoniranjem Himne BiH, poslije čega je proučena Fatiha  i odata počast suborcima koji su na putu do slobode dali svoje živote.

  „Udruženje će nastaviti započetu misiju poboljšavanja prava boraca povratnika u manji bh.entitet. Naš dosadašnji rad tek ovih dana ubire plodove izmjenama seta zakona o pravima povratnika u RS sa posebnom kategorijom demobilisanih boraca ARBiH. Nadam se da ćemo svi zajedno u narednom periodu ovaj naš Zvornik učiniti boljim mjestom za življenje svih njegovih građana“, bile su riječi izabranog predsjednika boraca ARBiH Zvornik Rahmana Nukića.

Sa izborne Skupštine zvorničkih demobilisanih boraca
 

Vaš komentar na članak: