Anomalije: Deset godina čekaju na kupljene stanove

Stanarske muke su prevelike, ukoliko se ne provodi red i zakonitost. U pojedinim živiničkim stambenim zgradama na posljednjim spratovima voda prokišnjava za vrijeme kišnih dana, ali se krovovi ne popravljaju, navodno pošto stanari ne plaćaju redovne naknade za održavanje zajedničkih dijelova zgrada.

U nekim zgradama na posljednjim sprtovima za kišnih dana voda je stigla do lavora, tako da su stanari morali podbacivati razno posuđe za skupljanje vode.

Međutim, u Tuzli je još teže, pošto već deset godina traje agonija kupaca stanova poznate zgrade “15. maj” na Brčanskoj Malti, čija izgradnja nikada nije završena, iako je započeta još 2007. godine. Ogorčeni stanodavci pripremili su krivičnu pijavu protiv izvođača radova – firme Giprom i Direkcije za izgradnju.

Niko od kupaca stanova u izgradnji nije ni slutio da bi mogli za svoj novac biti još i prevareni, tako da ovaj neobičan spor predugo traje.

S obzirom da se kupcima još ne nudi nikakvo rješenje za završetak zgrade, odlučili su javno iznijeti svoje nezadovoljstvo transparentima na zgradi, te su nam poslali odgovarajuće snimke o tom neobičnom sporu, koji se, izgleda, može desiti samo kod nas.