Sinoć poslije ponoći desilo se ubistvo u živiničkom naselju Križaljka u jednom ugostiteljskom objektu. Dvadesetšestogodišnji Almin Alić iz Banovića ubio je 38.godišnjeg zaštitara objekta Halila Avdibašića kojem je u Domu zdravlja konstatovana smrt.

Alić je osumnjičen da je napao još jednog od zaštitara koji je pokušao spriječiti ubistvo Avdibašića, te mu također nanio nekoliko povreda. Nakon što je i sam Alić zadobio povrede, odvezao se u Dom zdravlja u Živinice kako bi mu ljekari sanirali povrede. I u Domu zdravlja Alić se fizički sukobio sa članom patrole PU Živinice i nanio povrede jednom od policajaca. Ubrzo nakon toga,Alića su savladali policajci iz pomenute patrole te je lišen slobode.

Osumnjičeni za ubistvo trenutno se nalazi na UKC-u radi sanacije povreda i pod kontrolom je službenika MUP-a TK. Prema riječima glasnogovornika Tužilaštva TK Admira Arnautovića izdata je naredba za obukcijom tijela ubijenog, te analizo urina osumnjičenog. Obaviće se sve potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se rasvijetlio ovaj događaj, a biće stavljen prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog, kaže Arnautović./Indira Hurić/

Vaš komentar na članak: