Kiše ponovo prijete, nakon što su od juče u popodnevnim satima ponovo počele natapati zemljište. U blic obilasku terena bliže riječnim koritima primjetno je porastao vodostaj i u nekim predjelima već stigao blizu kućnih pragova, dok je u području potočića Pješinac već zaplavljeno nekoliko kuća.

Rijeka Spreča u poslovnoj zoni Maline još nije izašla iz korita, ali ako kiše nastave moglo bi se desiti da izađe iz korita. Mještani u Sjeveru su zabrinuti, dežuraju pored svojih zgrada, jer je voda poplavila ulicu i sasvim je blizu kuća. Kažu mještani da bi već sutra moglo biti opasno, ukoliko se ne bi poduzele preventivne mjere.

Prema riječima mještana Podgajeva u tom kraju riječni vodotoci još nisu zaprijetili. U području nižih predjela Barica voda je zaplavila poljoprivredne usjeve, koji su nakon majskih katastrofalnih poplava bili uništeni.Stanje bi ponovo moglo biti katastrofalno po kukuruz i ostale usjeve! Rijeka Spreča je ozbiljno zaprijetila mostu u Suhoj, koji je i za vrijeme majskih poplava vidno oštećen!/Š.G./

https://www.youtube.com/watch?v=NKr2aJzPqns

Vaš komentar na članak: