MUP TK: Lišeni slobode zbog posjedovanja opojnih droga

Juče su policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Tuzli izvršili pretres lica A.S. iz Tuzle.

Prilikom pretresa kod istog pronađeno je manja kesa u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis“. A.S. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta. O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici SKP MUP TK-a poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja.

Takođe, službenici OKP PS Živinice su u Živinicama izvršili pretres lica M.D. iz Živinica, kojom prilikom su kod istog pronašli manje pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“. M.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Živinice radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici OKP PS Živinice poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja./MUP TK/