mine

Danas je trebala biti izvedena radna akcija na uređenju lijeve obale rijeke Oskove. Savjet istoimene MZ održao je više satanaka oko organizacije poslova, pošto je i ovaj dio naše općine zahvaćen poplavama, ali nije bio strašnih šteta kao u drugim dijelovima, kaže nam predsjednik Savjeta MZ Oskova Enver Aljić:

“Sve smo bili dogovorili i obavijestili  relevantne subjekte na području naše općine, ali kada smo sinoć došli da operacionaliziramo obaveze u vezi provođenja akcije na vratima MZ smo zatekli letak koji upozorava na mine, pa smo odlučili prolongirati akciju. Predpostavlja se da su poplave pokrenule minska polja i da postoji mogućnost da je naka zalutala i na prostore koje smo trebali uređivata, a to je od stadiona Metalca do Fazanerije. Ne želimo rizikovati, pa kada dobijemo zeleno svjetlo nadležnih nastvićemo sa planiranim aktivnsotima”.

Danas se okupilo nekoliko desetina akcijaša, među njima je bilo i onih koji su sa drugih mjesnih zajednica, ali su željeli pomoći. MZ Oskova nema oštećenih objekata stanovanja, osim jedne putne komunikacije kod stadiona Slavena i manjeg mosta prema susjednoj Litvi, koji je potpuno uništen. Aktivisti MZ Oskova neće stati i čim bude preporuka nadležnih krenuće u akciju uređenja, kako bi ovom dijelu našeg grada vratili prvobitni izgled./Š.G./

Vaš komentar na članak: