Stela Podgorčević je samohrana majka nastanjena u Bašigovcima. Živjela je u skladnom braku sa mužem Sakibom, koji je na žalost preselio na ahiret prošle godine.Isti dan kad je njemu dženaza bila Stela je otišla u porodilište i rodila djevojčicu Sakibu. Ima ona još Alema koji ima 10 godina i koji je odličan učenik, a sestra Aldijana ima 8 godina.

Njihova največa potpora u svemu od dana smrti Sakiba je efendija Ibro Mulić, koji u vrijeme ramazana skuplja pare i vitreta i pomaže djecu i majku, a kada ode u inostranstvo. kao što je to bilo u Holandiji, prikupio je 500 KM. Ova porodica živi u veoma teškim uslovima, uz mjesečna primanja od dobrih ljudi svega 200 KM. Žive u trošnoj kući, bez struje i ostale infrastrukture.

Humanitarno udruženje “Dijaspora sadaka” je Stelinoj porodici poslala paket hedije i nešto para za Alema, a ovu priliku koristimo da pozovemo sve građane koji mogu pomoći da se obrate ovoj porodici, kako bi prikupili novce za uvođenje električne rasvjete i poboljšanje životnih uslova. Zahvaljujući “Dijaspora sadaki”, nosiocu akcije za bolji život Steline porodice, nadati se da će doći do većeg odziva građana koji žele pomoći ovoj pordici.Trenutno su donatori obezbijedili novce za struju i kupatilo, ali još treba građevinski materijal za zidanje i krovnu konstrukciju, kao i crijep za krov.

“Dijaspora sadaka” je društvo plemenitih, humanih ljudi, braće, sestara, džemata, udruženja i omladine, koji ulažu velike napore da pomognu onima koji su u stanju socijalne potrebe. Zato pridružite nam se u akciji pomoći porodici Stele Podgorčević!/Nedžada Isaković/

Broj telefona za više informacija i pomoć:

Vaš komentar na članak: