Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, dana 29.04.2015. godine policijski službenici Uprave policje OKP PU Živinice – PS Kladanj su izvršili pretres porodične kuće i pmv. koji koristi 35-godišnjak iz Kladnja.

Prilikom pretresa pronađeno je 20 saksija u kojima su se nalazile 22 stabljike koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju „Canabis sativa“ i dvije table (spera) na kojim se nalazi 16 komada sijalica za rasvjetu koja je korištena za poboljšanje proizvodnje navedenih biljaka.

35-godišnjak je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. KZ FBiH.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti radi vještačenja, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će protiv 35-godišnjaka nadležnom Kantonalnom tužilažtvu biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu./MUP TK/

Vaš komentar na članak: