PU Živinice: Rasvijetljena tri KD-a Teške krađe

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Živinice) su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u mjesecu maju 2020.godine, došli do saznanja o mogućim počiniocima istih, a radi se o E.B., rođen 1993.godine i N.M., rođen 1984.godine, oba iz Živinica.

Dana 12.05.2020.godine, policijski službenici OKP PU i PS Živinice su postupajući po naredbi Općinskog suda izvršili pretres porodične kuće koju koristi E.B., kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su najvjerovatnije korišteni za izvršenje krivičnih djela: dukserica, trenerka i kapa, dok je N.M. službenicima policije dobrovoljno predao otuđene predmete: električnu kosačicu, kablove, usisivač, razni alat, okvire za brave i druge predmete.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te će protiv istih nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tri krivična djela Teška krađa.

Radi se o krivičnim djelima počinjenim u vremenskom periodu od 03. do 11.05.2020.godine, na području Živinica, a na štetu JU MŠC Živinice i jednog privatnog pomoćnog objekta./MUP TK/