PU Živinice: Saobraćajka sa povrijeđenim osobama

 

Juče oko 17 sati na regionalnom putu Živinice-Kalesija u mjestu Živinice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Dž.Dž., rođen 1972.godine nastanjen na području općine Živinice koji je upravljao putničkim motornim vozilom „Passat“, A.M., rođen 1987. godine iz Živinica koji je upravljao pmv. „Mercedes“ i Š.B., rođen 1975.godine nastanjen na području općine Živinice koji je upravljao pmv.“Passat“.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi vozač Dž.Dž. je zadobio lake tjelesne povrede, vozač A.M. je zadobio povrede o čijem se stepenu ljekar nije izjasnio, saputnik u pmv. „Mercedes“ D.T., rođen 1993.godine je zadobio lake tjelesne povrede, dok je drugi saputnik u navedenom vozilu S.Z., rođen 1973.godine zadobio teške tjelesne povrede i isti je zadržan u UKC-u Tuzla na liječenju.

U vremenskom periodu od 17,05 do 19,00 sati saobraćaj je bio obustavljen na navedenom dijelu regionalnog puta. O navedenom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Živinice./MUP TK/