Ovih ljetnih mjeseci održano je i održava se veliki broj nogometnih turnira, pa je tako proteklog vikenda i Bratstvo iz Mjesne zajednice Šišići bilo domaćin memorijalnog turnira, koji je zbog tragičnog kraja jednog fudbalera prekinut već tokom prve utakmice. Za vrijeme odigravanja prve utakmice u subotu, 30.avgusta, između FK Grivice kod Banovića i NK Omladinca iz Đurđevika preminuio je fudbaler Grivica Alen Pozderović.

O tom nemilom događaju ispred domaće ekipe Bratsva Vanes Mešić je saopštio:

“Na stadionu Prehulja otvoren je nogometni turnir i od 15 sati u subotu bila je prva utakmica između FK Grivice i NK Omladinac Đurđevik. Utakmica je do 35. minuta protekla u prijateljskom tonu i lijepoj igri obje ekipe. U 35. minutu igre, igraču FK Grivice Alenu Pozderoviću je pozlilo, nakon čega je odvezen u Hitnu medicinsku službu Doma zdravlja Živinice, gdje su ljekari nakon pola sata borbe za njegov život, nažalost konstatovali smrt.Nakon saznanja da je Alen podlegao, članovi Organizacionog odbora su prekinuli održavanje turnira. Ovom prilikom, fudbaleri i članovi uprave FK Bratstvo, izražavaju veliki žal i saučešće porodici i prijateljima Alena Pozderovića”.

Među svim igračima ekipa učesnica turnira, posjetioca utakmica, te mještana Šišića i Grivice vijes o smrt mladog 26-godišnjeg fudbalera Pozderovića je primljena sa nevjericom i velikom tugom. Bio je poštovan i omiljen, volio je sport, posebno nogomet, pa je slučaj htio da tragično okonča baš na nogometnom terenu!Pretpostavlja se da je uzrok smrti srčani udar. Pozderović je radio u Banovićima kao prosvjetni radnik, a iza sebe je ostavio suprugu i dijete./Š.G./

Vaš komentar na članak: