Dana, 13.11.2015.godine policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Tuzli izvršili pretres lica D.I. iz Lukavca.

Prilikom pretresa kod istog je pronađeno 15 komada tableta „Suboxon“, šprica sa tekućinom nepoznatog sastava i jedna manja improvizovana posuda. D.I. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti radi vještačenja.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici MUP TK-a poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja.

Takođe, policijski službenici OKP PS Živinice su u Živinicama izvršili pretres lica A.K., nastanjen na području općine Kalesije, kojom prilikom su kod istog pronađeno manja pakovanja u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“ i manju količinu praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin Speed“. A.K. je priveden u službene prostorije PS Živinice radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija oduzeta radi vještačenja.

O događaju je obavješten kantonalni tužilac, a policijski službenici OKP PS Živinice poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja./MUP TK/

Vaš komentar na članak: