U Živinicama ima nekoliko zgrada starijeg datuma izgradnje, čije održavanje nije na potrebnom nivou. Jedan takav primjer je i stambeno-poslovna zgrada u centru Živinica, Ulica Oslobođenja-do poslovne zgrade bivšeg Šumarstva Svatovac /sada ŠG Sprečko/, koja je opasna za prolaznike i stanare. Mirel Klopić ističe da je fasada sasvim nestala i zubom vremena uništena, te svaki dan opada materijal koji može povrijediti, pa čak i ubiti prolaznike.

U zgradi se nalazi bankomat, knjižara, apoteka, prodavnica tekstila i prostorija PU Živinice, gdje svaki dan dolazi veliki broj građana, a da ne znaju kakvoj se opasnosti izlažu! Zgrada je pokrivena lesonit pločama koje su od azbesta i koje su opasne za stanare i prolaznike. Već ima slučajeva težih oblika oboljenja od karcogenih bolesti i koji su dugogodišnji stanari. Uz to, zgrada prokišnjava, plafon opada, a jedan takav slučaj desio se noću u kuhinji, ali da je to bilo u spavaćoj sobi bilo bi težih posljedica.

Stanari zato strahuju da im plafon ne dođe glave, posebno tokom noći, kada su na spavanju, a slično je i u hodnicima!

Ova zgrada u centru grada više liči na ruglo nego mjesto za ugopdan boravak. Upravitelj zgrade već tri godine nije ništa poduzeo da se uredi objekat, pa zato ovu priliku koristimo da ga pozovemo, kako bi zajednički došli do rješenja ovog velikog problema!/Ugroženi stanari/

Vaš komentar na članak: