U spomen: Mensur Nuhanović

U nevjerici i sa velikom tugom primili smo informaciju da je prof. Mensur Nuhanović, univerzitetski asistent, mentor, veliki stručnjak za njemački jezik, a prvenstveno veliki čovjek danas izgubio bitku za život.Mensur Nuhanović je bio profesor njemačkog jezika u živiničkoj Gimnaziji.

“Prof. Mensura sam upoznala još na prvoj godini Filozofskog fakulteta kao asistenta na morfologiji. Činjenica da su svi studenti dolazili na njegove vježbe u 8 sati ujutro govori dovoljno o njegovoj stručnosti i vrijednosti u svijetu njemačkog jezika na našim prostorima.Dalje sam imala čast da mi upravo prof. Mensur bude mentor za vrijeme pripravničkog staža i da me uvede u “profesorski” život, na čemu sam mu iznimno zahvalna. Sve riječi hvale su doista malo za veličinu od čovjeka i stručnjaka kakav je bio prof. Mensur”, prisjeća se naša sugrađanka mr.Selma Osmanović.

Na posljednji počinak otišao je Mensur Nuhanović i ostavio veliku prazninu u dušama kolega JU Gimnazije, učenika i svih koji su ga poznavali.Neka ti je laka zemlja dragi naš Profesore, a porodici iskreno saučešće.