U spomen: Mevludin Dino Nukić

Nakon kraće bolesti napustio nas je u 62.godini života naš sugrađanin Mevludin Nukić, dugogodišnji radnik na radnom mjestu šef službe opštih poslova JZU Dom zdravlja Živinice.

Mnogi koji su ga poznavali sa nevjericom su primili vijest o njegovo smrti, jer je uvijek zračio pozitivnom energijom, uvijek otvoren za razgovor i komunikativan, zdrav kao čelik, pa je otuda njegova smrt izazvala toliko nevjerice među prijateljima, radnim kolegama i familijom. Tokom dugogdišnjeg rada u JZU Dom zdravlja Živinice bio je omiljen među zaposlenima, kojima je uvijek izlazio u susret po svim pitanjima života i rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Dao je takođe veliki doprinos razvoju JZU Doma zdravlja koja je iznikla u respektabilnu zdravstvenu ustanovu Tuzlanskog kantona i šire.

Odlazak Mevludina Dine Nukića je veliki gubitak za JZU Dom zdravlja, ali najviši za njegovu porodicu, suprugu Dževidu, kćerku Almu i sina Adnana.

Osim svakodnevnih radnih aktvnost bio je zapažen u kluturno sportskom životu grada, posebno u odbojkaškom sportu. Bio je savezni sudija i djelilac pravede u Prvoj ligi bivše Jugoslavije, kada je bio akter najznačajnih sportskih događaja u ovom sportu.

Dženaza će se obaviti danas, poslije ikindije-namaza, ispred Islamskog centra Živinice u 15,20 sati. Porodici upućujemo izraze najdublje sućuti.