U spomen: Muhamed Muho Umihanić

Nakon duže bolesti napustio nas je Muhamed Muho Umihanić, nastavinik tjelesnog odgoja i sporta u Osnovnoj školi Bašigovci.Muhamed je poznat kao vrijedan, uzoran i stručan čovjek u poslu kojim se bavio.Osim velikih uspjeha koje je postizao u školi, značajne rezulate postizao je i u društveno sportskim aktivnostima mjesta i općine Živinice.

Kao predsjednik pedagoga tjelesnog odgoja i sporta osnovnih škola općine Živinice, dao je veliki doprinos razvoju takmičarskog duha među mladima. Sa svojom ekipom košarkaša osvajao je prva mjesta na općinskim takmičenjima, a u redovima njegove ekipe bio je danas NBA košarkaš Jusuf Nurkić, kojeg je uveo u ljepotu ovog sporta.I u drugim sportskim disciplinama značajne rezultate postizali su učenici ovog vrijednog pedagoga.

Kao istaknuti sportski radnik bio je duži period član Uprave NK Slatine Bašigovci, kao i njen predsjednik i trener, od kojeg su mladi fudbaleri imali šta naučiti.

Zalagao se za uređenje infrastrukture na stadionu Slatine, gdje su stvoreni povoljni uslove za bavljenje nogometom.Posljednjih godina Nogometni klub Slatina postizao je najveće uspjehe od osnivanja, a među tim uspjesima je i osvajanje Kupa općine Živinice za proteklu sezonu,u čemu značajnog udjela ima i naš Muhamed.

Njegovim odlaskom svi smo mnogo izgubili, ali ostaje utjeha da je dobrota ovog čovjek uzor i putokaz mladima, čije djelo trebaju slijediti.

Dragi naš Muhamede, neka ti je vječni rahmet i laka zemlja bosanska!