Sinoć je u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrana rukometna utakmica Premijer lige BiH između Konjuha i Krajine iz Cazina. Mnogi su se pitali zašto nema foto reportera iz Tuzle Tome Trojaka,koji je redovno pratio prvenstvene utakmice naših rukometaša!?

Međutim, mnogi još nisu znali da juče poslije teške bolesti umro naš poznati foto reporter Tomislav Tomo Trojak iz Tuzle. Gotovo cio radni vijek posvetio je fotografiji i u tom poslu za njega nije bilo tajni. Pratio je sve važnije događaje u Tuzlanskom kantonu i šire, a njegove fotografije objavljivali su mediji širom regiona. Radni vijek započeo je u službi finasija Fronta slobode, da bi potom prešao na poslove foto reportera, koji ga je proslavio i svrstao među najbolje u BiH. Bio je zaposlenik sarajevskog Oslobođenja, a nakon odlaska u mirovinu sarađivao je sa svim značajnijim štampanim medijima u BiH i šire.

Snimci iz Gradske dvorane Živinice, gdje igraju rukometaši Konjuha, obišli su svijet, bilo objavom u štampanim medijima ili portalima na internetu, posebno dok je Konjuh svoje utakmice igrao u evropskim kupovima. Bez obzira na važnost mečeva, uvijek je bio redovan na utakmicama živiničkog Premijerligaša, o kojima je snimio hiljade fotografija, koje će svjedočiti o uspjesima našeg Konjuha!

Ispraćaj Tomislava Tome Trojaka obavit će se u ponedjeljak, 14. septembra u 16,30 sati sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a sahrana će biti na groblju Borić u Tuzli.

Vaš komentar na članak: