Živiničani su se oprostili od svog sugrađanina Mije Jurića, koji je umro u 88. godini života. Veliki broj rodbine, prijatelja i građana Živinica okupio sa na posljednjem ispraćaju ovog uspješnog čovjeka, koji je cio radni vijek posvetio poboljšanju životnih uslova za sve, posebno najugroženijih porodica.

Mijo je duži period bio direktor Centra za socijalni rad, pa je za najranjivije kategorije stanovništva bio od velike pomoći. To su nam potvrdili korisnici socijalne pomoći, kao i kolege s kojima je dugo radio. Evo šta su kazali nakon što su saznala da je Mijo Jurić preminuo:

Zlatica Smajić: “Bio je to krasan čovjek, pomogao je svakome ko god da mu se obratio. Sjećam se u VII razredu osnovne škole kada sam poželjela da idem na more, jer do tada nikada nisam išla. Obratila sam se gospodinu Miji i poslao me na more, a prije toga odveo u robnu kuću i obukao me od glave do pete.Mijo, hvala Ti, jer sjećanja na Tebe nikada neće izblijediti”.

Fehrija Šljivić: “Dragom kolegi, nekadašnjem direktoru JU “Centra za socijalni rad” Živinice, ustanove u kojoj je ostavio mnogo svoga truda, rada i dobrih djela zbog kojih ga se često mnogi sjete i pomenu. Neka počiva u miru”.

Ove riječi najbolje govori koliko je naš sugrađanin Mijo Jurić bio dobar čovjek i spreman da pomogne koliko je to bilo moguće, pa i više od toga.

Mijo Jurić je jedno vrijeme bio i predsjednik Opštinske konferencije socijalističkog saveza radnog naroda Živinice i to je bila jedna od četiri najvažnije funkcije u lokalnim zajednicama bivše države. Za taj period svog uspješnog mandata mnogo je učinio na poboljšanju uslova života u gradu i posebno mjesnima zajednicama, kada su vođene akcije na gradnji vodovoda, putne infrastrukture i drugih potreba za boljitak života na selu!

Veliki humanista, uspješan rukovodilac i organizator raznih aktivnosti, Mijo Jurić je ostavio pečat u jednom vremenu, kada su Živinice brzim koracima napredovale i razvijale se. Po tome i još mnogo čemu ostaće upamćen među brojnim poslovnim saradnicima, prijateljima i poznanicima!

Vaš komentar na članak: