U spomen:Ivica Divjak (1949-2020)

Juče je nakon kraće bolesti preminuo naš sugrađanin Ivica Divjak.U ovakvim situacijama, punim tuge, sjećamo se djela našeg Ivice.

Od rane mladosti volio je fudbal i od tada je igrao u mlađim selekcijama Slavena, a poslije je postao i prvotimac.Ivica Divjak je grao za prvi tim Slavena u vrijeme kada je taj naš klub bio jedan od najboljih u svom takmičarskom rangu i kada se borio za ulazak u Drugu ligu SFRJ.Podario je stotine utakmica i mnogo radosti našem gradu i navijačima Slavena.

Nakon prestanka aktivnog igranja nogometa posvetio se trenerskom pozivu i tokom svoje karijere trenirao je nekoliko klubova naše opštinske lige i svugdje je ostavljao traga za svoj stručan rad u ovom popularnom sportu.

Ivica je svoj radni vijek proveo u firmi Konjuh, na poslovima i radnim zadacima održavanja strojeva, bez čije ispravnosti firma ne bi mogla raditi i taj poso veoma stručno je obavljao.Tokom odbrambeno oslobodilačkog rata priključio se Armiji BiH, gdje je u Operativnoj grupi 6 „Istok“ bio načelnik veze.

Ivica je bio veoma dobar i rado viđen u društvu, o čemu nam svjedoči njegov prijatelj, jedno vrijeme i susjed, takođe sportista bivši rukometaš Krivaje i Konjuha-Salim Mulahasanović:

“Svi znamo da je naš Ivica imao ljudske kvalitete i to one vrhunske.Ivica je uvijek bio vedrog raspoloženja, pa i u najtežim trenucima znao je oraspoložiti prijatelje.Neizmerna je naša tuga zbog njegovog odlaska i nažalost, smrt ne pita za vrijeme, ona dolazi iznenada, uzima nam one najbolje, ostavljajući sjećanja na najljepše trenutke. Zato želim da naglasim da će Ivica ostati sa nama u našim sjećanjima. Njegova dobrota nas je privlačila, kao i sve ono veliko po čemu ćemo ga dugo pamtiti, jer je to on sigurno zaslužio.Bio je i biće uzor svim generacijama Slavena i klubova koje je trenirao. Mi sportisti uvijek ćemo govoriti kakvu smo fudbalsku veličinu imali u našem gradu i našem Slavenu”.

Za sve ono što je dao našem gradu veliko hvala našem Ivici i neka mu je vječna slava.Sahrana Ivice Divjaka obavit će se u užem krugu prijatelja i rodbine u popodnevnim satima, na Rabića groblju.

Na slici FK Slaven:Ivica Divjak stoji drugi s desna na lijevo, dok je u donjem snimku prvi s lijeva na desno