Aktivisti, volonteri i ljubitelji pasa iz Tuzle su 18.januara tekuće godine inspirisani radom volontera iz drugih zemalja širom svijeta odlučili i napravili akciju u našem gradu pod nazivom: “ Popij čaj za Tuzlanskog pujdu”.

S obzirom na to, da je prvobitna akcija uspješno realizovana, i da su građani i građanke Tuzle reagovali jako pozitivno i odazvali se našoj prvoj akciji, odlučili smo da napravimo još jednu istu akciju. Naime, riječ je o akciji koja će se održati u subotu 18.04.2015.godine u trosatnom druženju, gdje ćete moći popiti čaj, a sav prihod od istog ide za pomoć psima lutalicama. Ukoliko ipak ne pijete čaj, tu će biti volonteri koji će sakupljati hranu, zdjelice, dekice, “marku–dvije” za sve napuštene pse.

Ako ste ikada razmišljali pomoći na bilo koji način ovim divnim bićima pozivamo vas na čaj u Caffe “Urban BeaTZ Lounge Bar” u subotu 18.aprila od 12:00 do 15:00 sati.

Ponesite sa sobom bilo šta, stari hljeb, kesicu riže ili makarona, konzervicu, dekicu, zdjelicu, plišanog medu ili toplu riječ za sve volontere koji bezgranično pomažu ovim životinjama.

Popijte topao čaj za pujde, a svaki fening će biti utrošen za njih. Dođite i upoznajte nas, a mi ćemo, obećavamo vašu ljubav i brigu da prenesemo njima.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim ljudima koji nam pomažu pri svakodnevnom volontiranju, bez čije pomoći naš rad ne bi bio toliko uspješan. Posebno se zahvaljujemo našim prijateljima, velikim ljubiteljima životinja i saučesnicima ove akcije vlasniku i vlasnici lokala Urban BeaTZ gdje će se ova akcija i realizovati.

Vaš komentar na članak: