Božo Grbić Brico iz Donje Višće (općina Živinice) se zahvaljujući ljudima dobre volje i ljekara Doma zdravlja Živinice uspješno oporavlja na Psihijatrijskoj klinici Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

Početkom proteklog mjeseca (siječnja) 2017 godine smo pokrenuli akciju „Spasimo Božu Grgića Bricu iz Donje Višće (općina Živinice) od smrzavanja, što je na svu njegovu sreću naišlo na Vaše odobravanje, te ste dobrovoljnim prilozima iskazali svoju humanost u nabavci šporeta na čvrsto gorivo i ogrjeva, kao i neophodnih prehrambenih artikala kako bi Bricu spasili od smrzavanja.

Međutim, vjerojatno od pretrpljenog stresa tijekom gušenja ugljen monoksidom (dimom), a i ranijih stresnih (ne)prilika kroz njegov buran život, Brici se nakon par dana zdravstveno stanje pogoršalo, zbog čega ga nadležni ljekar specijalist Doma zdravlja Živinice uputio na bolničko liječenje UKC Tuzla, gdje se Božo Grbić Brico uspješno oporavlja, prenosi nam njegov spasitelj, Milica Pavić, koja ga redovno posjećuje, te suznih očiju i bolnom grimasom lica izjavi sljedeće:

„Hvala svima koji su na bilo koji način potpomogli da spasimo Božu, moga sestrića i time mu produžili život. Donacije koje su pristigle na navedeni račun: UniCredit Bank dd. MILICA PAVIĆ Devizni račun: 45074466100 IBAN broj: BA393386402837957270 SWIFT: UNCRBA 22 MILICA PAVIĆ Žiro račun: 3386402501388319 će biti namjenski utrošena i pokrivena fiskalnim računom, mada su nedostatna za sve što trebamo poraditi kako bi njegov stambeni prostor doveli u normalno stanje njegovim dolaskom iz bolnice, no, nadamo se da će biti još ljudi dobre volje, te izraziti potrebu pomoći našega Bricu sukladno svojim mogućnostima. Od srca Vam svima hvala u moje osobno ime i ime mog sestrića Bože“.
Dužnost nam je upoznati naše čitatelje, da su pored njih Božino stanje ozbiljno shvatili i ljekari Doma zdravlja Živinice prvim pregledom, te ustanovili da mu je neophodna pomoć nastavka liječenja na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, koji su Boži posvetili neophodnu ljekarsku pažnju, pod čijim se nadzorom Božo uspješno oporavlja, koji za svoj trud i razumijevanje zaslužuju svaku pohvalu.

Međutim, nerazumljiv je stav Elektro distribucije Živinice koji duži Božu Grbića Bricu za utrošenu električnu energiju cca 1.200,oo KM. plus iznos za ponovno uključene na elektro mrežu, jer, vjerovali ili ne, Božo već dvije decenije živi u mraku (bez struje) u 21 vijeku i, sigurno je jedini građanin na općini Živinice, čiju su naivnost iskoristili njegovi najbliži koristeći električnu energiju s njegovog napajanja, čime su počinili krivično djelo. Sramota, kako za Elektro distribuciju Živinice, pravnu službu, tako i za općinu Živinice koji se ne trude riješiti ovaj problem.

Ama, ovo je BiH. BH političarima su građani najmanje vrijedni. Navikli smo na ovakve prizore. Mnogi će s pravom to reći.
I u pravu su!/Anto Šimić Čiko/

Vaš komentar na članak: