Prva osnovna škola i AMK Živinice su prvi susjedi i dobro saradnici. Dio školskog programa realizuje se u saradnji sa Auto moto klubom, pa je tako bilo i danas, kada su učenici III-a i III-b razreda profesora Zirajete Halilbašić i Avde Memića posjetili AMK.

“Mi smo ovu posjetu organizovali u okviru realizacije Nastavnog plana i programa iz nastavne jedinice saobraćaj. Učenici ovu materiju terba dobro da poznaju pa smo zato i došli u AMK, gdje su se učenici upoznali sa tehničkim pregledom vozila i zašto se to čini, te smo posjetili učenionicu auto-škole, kako bi provjerili i utvrdili znanja o saobraćajnim propisima, što je veoma važno da dejca poznaju, kako bi bili si gurniji u saobraćaju, posebno prilikom prelaska ulica. Zadovoljstvo je što smo dobre komšije sa AMK i nastojaćemo to zadržati i u narednom periodu”, kaže nam Avdo Memić.

Radoznala djeca su postavljala razna pitanja koja su ih najviše interesovala, a zaposlenici AMK su im rado odgovarali.

Direktorica AMK Živincie Hadžira Nurkić je istakla da je ovom klubu najradosniji trenutak kada ih posjete učenici kao što je to bilo danas:

“Drago nam je što možemo pomoći učenicima da učvrste svoja znanja iz saobraćaja i mi uvijek svim školama stojimo na raspolaganju. Postoji dobra saradnja sa Prvom osnovnom školom i ovo danas nam je najljepša i najdraža moguća posjeta. Naš stručni kadar im je približio temu koja ih je interesovala i sigurno će oni biti pažljivijni u saobraćaju, jer ovo je izvanredna prilika da se omogući preventivno djelovanje, pošto je saobraćaj dosta kompleksna tema”, rekla je direktorica Hadžira Nurkić.

Na kraju, današnji susret učenika dva treća razreda Prve osnovne škole i zaposlenika AMK Živinice završen je lijepim poklon sladoledima i sokovima, što je mališane iznenadilo i obradovalo!/Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: