Prepun iznenađenja bio je danas Bazarni dan u Drugoj osnovnoj školi. Prepune su bile “tezge” u sali za tjelesni odgoj, a takođe i veliki broj posjetilaca, koje je svojim prisustvom iznenadio i općinski načelnik dr.Samir Kamenjkaović, kojemu je danas prvi radni dan na toj dužnosti, nakon što je na oktobarskim izborima izabran za načelnika općine Živinice.

Razni domaći proizvodi privukli su pažnju posjetilaca, pa je bilo i dobrog pazara, koji će dobro doći za povoboljsanje uslova rada u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi.

“Zahvalni smo svim roditeljima koji su uzeli učešće u pripremanju Bazarnog dana, ponuda je bila velika i kvalitetna, pa ni uspjeh nije izostao. Kolektiv škole je mnogo učinio da sve protekne kako smo i zamislili, tako da zahvala ide i na njihovu adresu, kao i adresu općinskog načelnika Kamenjakovića koji je imao prvu posjetu kao načelnik upravo u našoj školi, pa je to možda dobar znak da će mu mandat proteći u najboljem redu”, rekla je direktorica Druge OŠ Besima Jagodić.

Učenici su pokazali svoju maštovitost i kreativnost, pa su ispisali razne reklamne poruke, kao: Dodji, vidi, kupi-nismo skupi”, zatim Kupujmo domaće, pa Školski bazar naš veseli- neka kupi šta ko želi i sl.

Druga osnovna skola poodavno je izgrađena i treba mnogo novca za obnovu najnuznijih dijelova unutar zgrade, o cemu direktorica Besima kaze:

“Bazarni dan u Drugoj osnovnoj školi Živinice pokrenulo je Vijeće roditelja.Roditelji su donirali proizvode na temu ZDRAVA HRANA.Prikupljeni novac donirat će za adaptaciju školskog prostora.Škola je u jako lošem stanju. Počela je sa radom prije 40 godina i od tada nije imala nikakvu adaptaciju.Krov prokišnjava, stolarija je u lošem stanju, mokri čvorovi takodje, podloga fiskulturne sale oštećena. Bazar je uspio, djeca su prikupila 3740 KM. Proizvode koje su napravili dječiji roditelji uspjeli su prodati da poboljšaju nastavni proces.Ovo je apel da privrednici svojom donacijom pomognu ovim učenicima.Škola broji preko 890 učenika i ima veliki broj učenika za razliku od mnogih škola koje su dobile donaciju, ali su prazne i nemaju dovoljno učenika. Hvala svima koji su uzeli učešće u akciji Bazarnog dana”.

Nadati se da će apel iz Druge osnovne škole i Bazarni dan privući paznju svih koji mogu pomoći da se obnovi zgrada Druge osnovne škole i bude u funkciji poboljšanja uslova za odgojno obrazovni rad./Š.G./

Vaš komentar na članak: