Večeras je tuzlanski list BH GLAS svečano obilježio 5 godina postojanja i uspješnog rada. Tim povodom svečanost je održana u Restoranu “Lovac” na Panonskim jezerima. Svake godine u okviru svečanosti organizuje se završni dio uspješno realizovanog Projekta “Pozitivna ekonomija”, ovoga puta za 2015. godinu.

Kako je istakao direktor BH Glasa Vahid Karahodžić radi se o Projektu koji se već četvrtu godinu realizuje u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona, koji ima za cilj afirmaciju pozitivnih dešavanja u privredi.

Glavni dio svečanosti je bio proglašenje “Šampiona biznisa TK za 2015. godinu”, uz dodjelu dva posebna priznanja; “Privrednik – Humanista godine” i “Načelnik TK za 2015. godine”.

“Priznanje Zlatna plaketa je uručena predstavnicima 23 kompanije sa područja Tuzlanskog kantona, kompanije koje su prema zvaničnim podacima koje smo dobili od Porezne uprava F BiH – RU Tuzla i Uprave za indirektno oporezivanje – RC Tuzla u prošloj godini uplatili najveće iznose sredstava po osnovu direktnih i indirektnih poreza, a samim time su dale i najveći doprinos u ekonomskom i svakom drugom oporavku Tuzlanskog kantona i BiH. Prilikom odabira dobitnika vodili smo računa o teritorijalnoj zastupljenosti svih općina u TK, želeći posebno promovirati uspješne i društveno odgovorne kompanije u manjim sredinama”, rekao je direktor Vahid Karahodžić.
Za najuspješnijeg načelnika Tuzlanskog kantona za 2015.godinu proglašen je Asim Aljić, načelnik Živinica, kojemu je Zlatnu plaketu uručio glavni urednik BH Glasa Milenko Čajić. Asim Aljić je od samog preuzimanja funkcije načelnika intenzivirao već započete procese i pokrenuo neke za koje su mnogi sumnjali da su ostvarivi, te otvorio nove. Živinice će dobiti sistem daljinskog grijanja, a realizuju se i drugi projekti izgradnje komunalne infrastrukture.

Ekonomski napredak koji se ogleda u porastu broja privrednih subjekata rezulta je izuzetno povolljnog poslovnog ambijenta. Uz sve pomenuto, naslijeđeni deficit u Budžetu općine uspješno se sanira i stvaraju nove razvojne perspektive, uz brigu za obrazovanje, kulturu i sport. Među dobrim načelnicima TK, Asim Aljić proglašen je za najboljeg.

Nakon dodjele priznaja i proglašenja za najboljeg načelnika TK Asim Aljić je rekao:

“Zahvaljujem se na visokom priznanju i drago mi je da je za tako kratak period od jedne godine, od kada sam na vanrednim izborima izabran za načelnika, prepoznat moj rad, za koji sam dobio tako visoko priznanje. Ova nagrada za mene je još veća obaveza da u nastavku dam još veći doprinos razvoju naše lokalne zajednice i mi krupnim koracima idemo naprijed”.

Priznanje za “Privrednika-Humanistu godine”  uručeno je Seadu Džafiću, vlasniku kompanije “Unis Tok” iz Kalesije. Sead je graditelj mostova, čovjek koji je podržao brojne humanitarne akcije,  svoj poslovni uspjeh dijeli sa svojim radnicima, komšijama, sredinom u kojoj živi i radi. Sead Džafić je u jednom, spoj najboljih vrlina bosanskog čovjeka sa poslovnim izazovima modernog svijeta i tržišta./Š.Gadžo/

Na slici: Najbolji načelnik TK Asim Aljić

Vaš komentar na članak: