Biciklistički klub Živinice tradicionalno, 8. puta po redu, organizuje otvaranje biciklističke sezone. I ovog puta, kao i svaki do sada, pozivamo sve naše sugrađane i drage nam prijatelje iz okolnih gradova da nam se pridruže i time zajedno pokažemo koliko nas ima i da je vrijeme da se konačno počne rješavati pitanje biciklističke infrastrukture u našim Živinicama, jer građani Živinica to zaslužuju.

Okupljanje svih učesnika je planirano od 11:00 do 12:00 sati, kada je planiran start biciklijade. Biciklijada je isključivo rekreativnog karaktera i ruta kojom će se voziti je prilagođena svima, od 7 do 77 godina :

Gradski bulevar je mjesto gdje se okupljamo, krećemo i mjesto na koje se vraćamo.

Ruta kojom ćemo voziti je sljedeća: Gradski bulevar – “Markan” – Šarenjak – Litve – Križaljka – vožnja kroz grad – Gradski bulevar.

Nakon završene vožnje na Bulevaru ćemo organizovati druženje i zabavne igre za najmlađe, ali i one malo starije koji žele da uzmu učešće u ovim igrama, kao što su poligon spretnosti, spora vožnja, vožnja na zadnjem točku i sl.

Uz podršku prijatelja kluba za sve učesnike smo pripremili roštiljijadu i osvježenje. Prijatelji kluba koji su podržali otvaranje sezone su: Benzinska pumpa Šabanović, Capriolo Sport Centar, Hrastik, Auto škola Signal, Kakeš doo i Baš Doner, te općinski načelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković./BK Živinice/

Vaš komentar na članak: