U Bosanskom kulturnom centru Živinice održat će se humanitarni koncert za pomoć  teško oboljeloj 14-godišnjoj Majdi Osmanović iz Podgorja kod Banovića. Koncert će početi u 19 sati.

Za operaciju Majde Osmanović potrebno je 20.000 Eura, a njena porodica, u kojoj je samo otac zaposlen, nije u mogućnosti osigurati neophodna novčana sredstva.Majda Osmanović je do sada imala deset operacija zbog tumora na kičmenoj moždini, usljed čega su joj otkazala oba bubrega. Prije šest mjeseci majka joj je darovala bubreg kako bi Majda koliko-toliko normalno živjela.

Otkako je počela njena borba sa opakom bolešću, Majda Osmanović je imala dvije kliničke smrti. Njena hrabrost je neopisiva, a njena volja za životom potakla je pomenuto udruženje i sve ljude dobre volje da joj pomognu.

Porodica Osmanović nije u mogućnosti osigurati novce za Majdinu operaciju u Beču kojom bi se njena stopala vratila u prirodno stanje. Naime, usljed tumora na kičmi stopala četrnaestogodišnje djevojčice su okrenuta u suprotne strane.

Humanitarni koncert u Živinicama prilika je mnogima da pokažu koliko žele pomoći onima koji su u nevolji, kao što je to slučaj sa Majdom. Do 11.juna Majda mora biti u Beču, kako bi se njena stopala vratila u prirodno stanje!

Vaš komentar na članak: