BKC: Promovisani najbolji sportisti općine Živinice za 2017.godinu

Večeras je u velikoj sali BKC održana manifestacija proglašenja najbolji sportista, ekipa i sportskih radnika općine Živinice. Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, a potem je voditelj programa Elmir Krivalić najavio proglašenje njboljih, najuspješnijih i najperspektivnijih sportistikinja i sportista općine Živinice. Manifestacija se ove godine održava po drugi put zaredom, nakon zadnje manifestacije održane 2011. godine.

Prvi se na večerašnjoj ceremoniji proglašenja obratio predsjednik Sportskog saveza općine Živinice mr.Denis Brčaninović, koji je podjsjetio da je prošle godine za najboljeg sportistu proglašen bokser Mirnes Vejzović i istakao značajne rezultate naših sportista u minuloj godini, te da nije bio nimalo lak zadatak odabrati one najbolje.

Prisutne su pozdravili predsjedavajući Općinskog Vijeća Živinice Hamdija Numanović i načelnika općine Živinice- generalnog pokrovitelja manifestacije, dr.Samir Kamenjaković.

Večeras je Sportski savez općine Živinice dodijelio 33 pehara, 18 plaketa, 4 priznanja i 11 specijalnih nagrada.

Prema protokolu najprije je počela dodjela plaketa, koje su dodjeljene   Streljačkom sportskom klubu Konjuh.Plaketa za ostvarene sportske rezultate u borilačkm sportovima dodjeljena je Bekiru Mušanoviću, Ahmetović Šejli, Samri Musić, Čičkušić Muameru i Pirić Bahrudinu.

Plaketa za uspjehe u loptačkim sportovima  dobili su Selmir Selimović, OK“STARS“Živinice-pionirska ekipa, Adnan Đulović, Ado Korkutović, Mirza Košpić i Mirnes Salihović.

Najuspješniji pioniri za 2017.godinu: 1.mjesto Alen Tvrtković, 2. Pavičić Karlo i dva treća mjesta Adi Klopić i Šišić Ahmed. Najuspješnije pionirke: 1.mjesto Emina Tanović, 2. Ema Omerefendić i 3.Marinela Sećnjak.

Plakete za najuspješnije kadetkinje za 2017.godinu 1.mjesto Elma Fočić, 2. Selma Hasić i 3. Larisa Zenunović. Za najuspješnije kadete proglašeni su: 1.mjesto Mešić Alija, 2. Bečić Adnan i 3. Mahmutbegović Muharem.

Najuspješnije juniorke za 2017. godinu: 1.mjesto Omerović Emina, 2. Islamović Melisa i 3. Musić Enisa. Najuspješniji juniori: 1.mjesto Kemal Hamzić, 2. Salkić Mahir i 3. Sanel Brčaninović.

Najuspješnijim trenerima proglašeni su Edin Užičanin i Jasmin Jašarević, dok su najuspješniji sportski radnici postali Jasmin Omerefendić, Halil Muratović i Sevludin Kahrimanović.Posebna priznanja Organizacionog odbora za izbor sportiste godine dodjeljena su sportistima koji su nastupili za reprezentaciju BIH: Butković Albina, Samir Memišević, Beširević Dino i Šećerović Adnan.

Specijalna nagrada dodjeljuje se sportistima i sportskim radnicima koji su imali značajan doprinos u razvoju sporta na općini Živinice, a to su: Milo Mišković, Imamović Fahrudin, Nail Beširević, Safet Šahinpašić, Zlatko Tadić, Eldar Goletć, Zdenko Tadić, Jozo Banović, Midhat Memišević, Feliks Pajek i Zlatan Kamberović.

Posebno nadareni sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom je Ramiz Suljkanović, najuspješniji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom u ženskoj konkurenciji je Alma Hodžić, najuspješniji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom u muškoj konkurenciji je Asim Husejnović i najuspješnija sportska ekipa u kategoriji osoba sa invaliditetom u muškoj konkurenciji za 2017.godinu je Streljački sportski klub Konjuh Živinice.

Najuspješnije sportske ekipe u ženskoj konkurenciji za 2017.godinu: 1.mjesto Ženski fudbalski klub Fortuna , 2.mjesto Ženski rukometni klub Živinice (juniorke) i 3.mjesto Odbojkaški klub Stars Živinice (kadetkinje).

Najuspješnije sportske ekipe u muškoj konkurenciji za 2017.godinu: 1.mjesto Rukometni klub Konjuh, 2. Nogometni klub Slaven i 3. Košarkaški klub Živinice.

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji – kolektivni sportovi za 2017.godinu postao je Endin Imamović.

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji – individualni sportovi je Avdibašić Emrah, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji-kolektivni sportovi Vildana Hodžić, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji-individualni sportovi Nadina Mahmutbegović.

Za sportistu godine općine Živinice za 2017. proglašen je rukometaš RK Konjuh  Arnad Hamzić, kojemu je priznanje za ovaj veliki uspjeh uručio općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković..

U muzičkom dijelu manifestacije izbora najboljih sportista općine Živinice nastupili su mladi i talentovani vokalni solisti Denis Hadžić, Maida Hadžimahović, Emir Vildić, Amina Smajić i Muhamed Kuljanin./Š.Gadžo/