Počela je nova školska godina, knjižare su nabavile dovoljno školskog pribora, ali, kao i ranijih godina, ima učenika u stanju socijalne potrebe kojima manjkaju novci za kupovinu potrebnih knjiga, sveski i drugog pribora.

Danas je obradovan veći broj učenika takve kategorije i to u osnovnim školama Dubrave, Đurđevik i Drugoj OŠ Živinice. Zahvaljujući Bosnian Task Group Heusden iz Holandije stigle su značajnije donacije školskog pribora koje su obradovale mališane. Aktivista ovog humanitarnog udruženja, koji realizuje projekt,  profesor Dženan Mukić je nakon podjele školskog pribora rekao:

“Projekat pomoći učenicima slabijeg imovnog stanja realizuje se u diskontinuitetu već desetak godina. Holandska organizacija “Bosnian Task Group”, pored pomoći socijalno ugroženima, ovaj projekat se redovno realizuje u mjesecu januaru skoro već 15 godina, tako da pomaže učenicima u Živinicama i Banovićima da postižu bolje rezultate, pa im obezbjeđuje osnovni školski pribor. Osim pomenutih škola pribor je podjeljen i učenicima drugih školskih područja”.

U trećem razredu Druge osnovne škole profesor razredne nastave dr.Asim Bojić takođe podržava ovakve humanitarne aktivnosti:

“Drago mi je što je moje odjeljenje odabrano i nastojali smo obradovati učenike u stanju socijalne potrebe, mada je sveski i ostalog pribora preteklo, pa smo svim učenicima podijelili ono što im je potrebno tokom ove školske godine”.

Nadati se da će ovakvih aktivnosti biti tokom ove školske godine, te da će to pomoći roditeljima da olakšaju školovanje svoje djece./Š.G./

Vaš komentar na članak: