Danas je za đake prvake bio radostan dan, jer se općinska administracija pobrinula da im pred Novu godinu, odnosno Dan dječije radosti, uljepša praznike dodjelom paketića. Novogodišnje poklone pakete dobile je oko 650 učenika svih osnovnih škola općine Živinice.

Sretnu Novu godinu đacima prvacima poželio je općinski načelnik Asim Aljić, koji je pripremio lijepe darove mališanima, uz pomoć Omege i Binga. Uz prigodan zabavni program, koji je uspješno vodio Adi Glavinić, paketiće je dijelio lično Djed Mraz.

Direktor Druge osnovne škole Rasim Muratović hvali gest dodjele paketića svim prvačićima:

“Prijatno smo iznenađeni i drago nam je što su sva djeca dobila ove lijepe pakete, pa će im tako prva godina polsaka u školu ostati u sjećanju”.

Profesor razredne nastave iz škole u Tupkovićima Zahid Mušić došao je sa svojim đacima prvacima i kaže:

“Svi smo obradovani i veliki i mali. Hvala roditeljima koji su nam pomogli oko prevoza učenika, kako ne bi propustili ovaj lijep dan za sve nas, a djecu posebno”.

Omega doo Živinice je imala značajnog udjela u darivanju novogodišnjih paketića jer je poklone obezbijedila za 250 prvačića iz živiničkih osnovnih škola. Omega je ponosna što je bila dio ovakvog projekta i nastojat će i dalje podržavati ovakve donacije. /Š.G./

Vaš komentar na članak: