Povodom organiziranja aktivnosti vezanih za izgradnju kapaciteta za obrazovanje u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije,Građevinsko geodetska i Elektrotehnička škola će danas biti domaćini tehničkim i mješovitim srednjim škola sa područja Zeničkog dobojskog kantona.

Danas od 11:00 – 13:00 sati planirana je posjeta škola Građevinsko geodetskoj školi Tuzla, a od 13:00 – 14:30 posjeta škola Elektrotehničkoj školi Tuzla.

U sklopu projekta “Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost integrirana u ruralni razvoj i smanjenje siromaštva u BiH”, koji implementira Caritas Švicarske u partnerstvu sa Centrom za ekologiju i energiju, organizirano je edukativno putovanje za 30 predstavnika iz 6 tehničkih i i mješovitih srednjih škola sa područja Zeničkog dobojskog kantona na kojem će učecnici obići Građevinsko geodetsku i Elektrotehničku srednju školu kao pozitivne primjere primjene tema iz oblasti iz energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Tokom posjete, govoriće se o uvođenju novog zanimanja izolater ovojnice objekta, o temama vezanim za energetsku efikasnost u zgradarstvu, o primjeni obnovljivih izvora energije iintegriranju tema korištenja solarne energije za grijanje vode i za proizvodnju električne energije u postojeću nastavu.

Kroz razgovor, prezentacije i druženje učesnici ćesteći nova saznanja i sve škole će moći razmijeniti svoja iskustva i uspostaviti dobru komunikaciju za neke naredne projekte i posjete koje bi mogli implementirati./Vanja Rizvić-Centar za ekologiju i energiju/

Vaš komentar na članak: