Polaznici Centra Vrati mi osmjeh u Ljubačama i danas su bila okružena pažnjom. Proteklih dana u goste su im dolazili učenici iz škola, družili se i donirali im određene potrebštine.

I danas su djeca sa posebnim potrebama u Centru Vrati mi osmijeh imala posjetu od strane našeg sugrađanina Zehe Zehića, koji ima je donirao 100 kg jabuka iz vlastiog voćnjaka i takođe pekmeza od jabuka, vlastita proizvodnja. Direktorica Centra Suada Omić zahvaila se Zehiću za današnju donaciju:

“Iznenađeni smo donacijom gospodina Zehića, koji se sjetio naše djece i obradovao ih svojim poklonom. Naše prostorije mirisale su i vidi se da su jabuke pravi domaći proizvod. Danas smo imali i posjetu delegacije iz Katara, zainteresovani su da nam pomognu izgradnju doma za našu djecu sa posebnim porebama. Dobili smo zemljište na Šarenjaku, u toku je izrada projekta, a ako sve bude kako želimo komplet objekat u vrijednosti od oko 1,3 miliona KM mogla bi biti donacija ove prijateljske zemlje”.

Zeho Zehić se takođe interesovao za mališane Centra i upoznat je sa projektom za gradnju objekta i obećava kako današnja donacija nije i njegova posljednja posjeta Centru./Š.G./

Vaš komentar na članak: