Djeca sa višetrukim razvojnim smetnjama u Centru Vrati mi osmijeh u Ljubačama, tokom cijele godine okružena su pažnjom raznih firmi, ustanova i humanitarnih organizacija, a to je posebno došlo do izražaja tokom poslejdnjeg mjeseca u tekućoj godine, pa je tako bilo i danas, 31.decembra.

“Danas su nas obradovali učenici Prve osnovne škole Živinice, koji su poklonili paketiće svim našim polaznicima i tako ih obradovali posljdnjeg dana ove godine. Osim paketića učenici su se družili sa našom djecom i pjevali smo pjesme, uz asistenciju profesora Harisa Muminovića”, kaže nam direktorica Centra Suada Omić.

Profesor Muminović je izvodio dječije pjesme na harmonici, a pjevali su zajedno svi, pa su tako uveseljavali djecu Centra, koja su tokom godine mnogo naučili u svojoj kreativnoj radionici.

U Centru se posebno zahvaljuju svim humanitarcima koji su ima pomagali, kao i onima koji su im omogućili da tokom zime imaju tople prostorije, a ovih dana pelet su dobili od HF Zusammen iz Beča i IZ Živinice, koja će im u ponedjeljak donirati 5 tona peleta. Ono što posebno raduje sve u Centru jeste dobitak urbanističke dozvole za gradnju objekta, koji će zadovoljavati sve kriterije za djecu sa višetrukim razvojnim smetnjama./Š.G./

Vaš komentar na članak: