Danas su u Brčko otputovale dvije živiničke ekipe koje su postigle velike rezultate na takmičenju CIVITAS. Brčko je domaćin Ljetnog kampa po petnaesti puta i okupiće 350 učenika i nastavnika iz 35 općina u BiH.

Obrazovna mreža Civitasa u Bosni i Hercegovini formirana je kako bi promovisala demokratiju, ljudska prava i efikasno građanstvo. Mrežu čine volonteri iz cijele Bosne i Hercegovine koji rade na razvoju i implementaciji kvalitetnih obrazovnih programa, nastavnog materijala i programa za obuku nastavnika za predškolski uzrast, osnovno i srednje obrazovanje kao i nivo univerziteta na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Ekipu Gimnazije predvodi profesoric Midheta Mumić, a sastav sačinjavaju:Semir Muhić, Muhamed Jagodić, Emir Jagodić, Šahza Brguljašević, Belma Musić, Ilma Poljić i ALmina Džemić. Ova ekipa osvojila je treće mjesto u konkurenciji srednjih škola TK.

Ekipu Druge osnovne škole, šampiona TK, predvodi nastavnik Mensur Glavić, a ekipu sačinjavaju Larisa Smajlović, Adna Halilović, Anisa Begić, Amina Aljić i Mahir Handalić.

“Naši učenici su postigli veliki uspjeh na školskom takmičenju i boravak u Brčkom je velika nagrada za sve. Naš projekt je bio pod naslovom “Osobe sa invalididtetom na margini društva”, sa kojim smo postigli najveći uspjeh do sada”, kaže perofesorica Midheta Mumić.

Živiničke ekipe su otputovale za Brčko oko 12 sati, a dolazak učesnika i svečano otvaranje planirano je za danas u 15 sati na sportskom terenu Blatuša.

Otvaranju programa nazočiti će i John Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Veleposlanstva SAD-a u BIH. Program kampa i ove godine čine radionice, sportsko-zabavni sadržaji i akcije društveno-korisnog rada. Radionice za učenike osnovnih škola pripremljene su prema modulu „Prevencija vršnjačkog nasilja“, a za učenike srednjih škola „Razvitak radnih vještina, volonterski rad i zapošljavanje“./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: