Domaćin 43.po redu Općinskog takmičenja iz Prve pomoći danas je bila Druga osnovna škola Živinice. Na takmičenju je učestvovalo 9 ekipa iz svih osnovnih škola, u konkurenciji podmlatka i u konkurenciji omladine tri ekipe srednjih škola.

Svečani dio takmičenja protekao je u prigodnom kulturno-zabavnom programu, kojem je prethodilo intoniranje državne himne BiH.

Prisutne takmičera ispred omaćina, Druge OŠ, pozdravila je direktorica Besima Jagodić, koja je svim učesnicima poželjela uspjeha. O organizaciji Crvenog krsta/križa govorio je sekretar ove humanitarne organizacije Nermin ALjić, a o propozicijama je govorio dr.Almir Jagodić. Općinsko takmičenje proglasio je otvorenim predsjednik Savjeta roditelja dr.Hajrudin Kozarević. On se osvrnuo na značaj pružanja prve pomoći, te potrebi da se mladi još iz najmlađih dana podučavaju i educiraju za pomoć ljudima kada se nađu u nevolji.

Danas je na Općinskom takmičenju iz pružanja prve pomoći bilo prisutno oko 150 takmičara i gostiju.

Nakon obavljenog takmičenja u konkurenciji omladine postignuti su slijedeći rezultati:
3.mjesto-Mjesovita srednja skola, 2.mjesto-Gimnazija Zivinice i 1.mjesto-Tim mladih CK Živinice.

U konkurenciji podmlatka: 3.mjesto-OŠ Dubrave, 2.mjesto-OŠ Bašigovci i 1.mjesto-JU Druga osnovna škola Zivinice.Ekipu Druge OŠ predstavljali su slijedeci učenici: Adna Ferizović, Amila Sakić, Amina Smajić, Dženan Brčaninović, Adi Omerbašić i Amel Husić, te nastavnik-mentor Hasan Selimović.

Kantonalno takmičenje iz pružanja prve pomoći održaće se u Tuzli, na Panonskim jezerima, 13.05.2017.godine./M.N.-Š.G./

Vaš komentar na članak: