Na 19.Federalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći održanom u Bihaću 21.maja,ekipa Tima mladih Crvenog križa općine Živinice zauzela je 2.mjesto u kategoriji omladine i tako se plasirala na državno takmičenje.

“Crveni križ općine Živinice čestita Crvenom križu FBiH na odličnoj organizaciji takmičenja, te se zahvaljuje Crvenom križu grada Bihaća na gostoprimstvu. Od samog dolaska u Bihać sve je funkcioniralo besprijekorno, što je doprinijelo da sve ekipe pokažu koliko poznaju tematiku pružanja prve pomoću unesrećenim ljudima”, rekao nam je sekretar Crvenog križa Živinice Nermin Aljić.

Ekipa Tima mladih Crvenog križa općine Živinice nastupila je u sastavu: Amila Muratović- kapiten, Jasmina Bešić, Eldar Ćehajić, Melisa Klopić, Almira Omerbegović, Semir Muhić i Elvin Mašić- instruktor.

Ova vrijedna ekipa redovno se priprema tokom cijele godine, učesnici su značajnijih manifestacija u gradu i okolini, pa ni rezultati nisu izostali. Abdurahman Aljić (predsjednik mladih Crvenog križa općine Živinice) o najnovijem uspjehu kaže:

“Ekipa je od samog početka ulagala mnogo truda na čelu sa instruktorom Elvinom Mašićem i na kraju, trud se isplatio. Ekipi slijedi kratka pauza nakon koje planiramo intenzivno krenuti sa pripremama za državno takmičenje, na kojem ćemo nastojati opravdati naslov viceprvaka Federacije Bosne i Hercegovine”. /A.A./

Vaš komentar na članak: