Članice Zlatne dobi se sastaju svakog četvrtka u prostorijama Crvenog križa, pa je tako bilo i danas, gdje se druže uz kafu i dogovaraju o akcijama. Svake godine biraju novu predsjednicu, a od nedavno to je novoizabrana Bahra Avdaković, a zamjenica je postala Ljerka Prce.

“Nastavicemo sa akcijama kao i do sada, a to znači pretežno humanitarne aktivnosti i pomoć osobama u stanju socijalne potebe.Mada su naše članice pretežno penzionerke sa nižim primanjima, često pomažemo u nabavci ogreva, paketima prehranembenih artikala ili posjećujemo djecu sa posebnim potrebama. Takodje organizujemo i predavanja, a nedavno je doktorica Lejla Mazić održala zanimljivu temu o osteoporozi i nešto ranije o leukemiji.Organizujemo izlete i uključene smo u razne druge aktivnosti u gradu”, kaže nam predsjednica Bahra Avdaković.

Članice Zlatne dobi djeluju kao sekcija pri Crvenom krstu/križu Zivinice, redovno organizuju proslave vjerskih praznika, radionice, a uskoro ce krajem novembra i Dan državnosti BiH, tako da će vrijeme do Nove godine upotpuniti zanimljivim sadržajima!/Š.G./

 

Vaš komentar na članak: