Crveni krst/križ općine Živinice tokom naredna dva dana imaće dvije značajne aktivnosti:sutra će se obaviti primopredaja donacije OKC-a Banja Luka Lokalnom volonterskom servisu Živinice, a dan kasnije obilježava se godišnjica osnivanja sekcije Zlatna dob.

LVS Živinice djeluje uz pomoć OKC-a Banja Luka i Međunarodnog centra Olof Palme Švedska. U vezi sa tim da je posljednjih nekoliko mjeseci našu općinu zahvatila prirodna nesreća, odnosno polplave i klizišta, veliki broj građana je trebao pomoć, a prvi u pomoć su pristigli volonteri LVS-a Živinice.

Predstavnici OKC-a Banja Luka Međunarodnog centra Olof Palme Švedska su se odlučili na čin donacije materijalno-tehničkih sredstava za nesmetan rad volontera, koji se u ovom slučaju ogleda u vidu uniformi.

Navedeni čin donacije uniformi će se implementirati u utorak, 30.septembra, sa početkom u 9,30 sati./Koordinator LVS-a Živinice Edin Husović/

Godišnjica Zlatne dobi

Na dan 1.oktobra 2013.godine u Crvenom krstu/križu Živinice osnovana je sekcija Zlatna dob, koja uglavnom okuplja naše sugrađanke starije životne dobi, pa će se u srijedu, 1.oktobra, obilježiti prva godišnjica od osnivanja i uspješnog rada.

Taj dan će se obilježiti i Međunarodni dan starih /1.oktobar/, sa početkom u 10 časova u prostorijama Crvenog križa općine Živinice./Sekretar Crvenog križa općine Živinice Nermin Aljić/

Na slici: Sa druženja članica Zlatne dobi

Vaš komentar na članak: