Dobra muzika i druženje mladih poduzetnika

Džumbus festival se polako približava kraju, ali to nije razlog da se neke tradicije ovog događanja u Tuzli ne ponove. Za ovaj vikend nas očekuje opet nešto, čemu mnogi mladi istomišljenici, kreativci, ljubitelji neće moći odoljeti.

Za petak 31.8. od 20h, u Zlatarskoj ulici je najavljen je događaj pod nazivom Metalling (http://bit.ly/Metalling_2018).Riječ je o nastupima dva benda u usponu, The Reluctant i Despotic Bullet (www.fb.com/thereluctant/ , www.fb.com/TZxDB/ ).

U Tuzli koja je nekada bila prepuna mladih bendova rock i metal žanra, danas je jako teško naći one koji redovno rade, imaju entuzijazma i želju za dobrom live svirkom. Džumbusarke i džumbusari su obećali da ćete uživati u ovoj koncertnoj predstavi, jer neki metalci se ne predaju tako lako, stoga ih podržite!
Dan nakon Metallinga, u Zlatarskoj ulici, koja je već postala zanimljiva za mnoge prolaznike, održat će se tradicionalni bazar pod nazivom Džumbar (http://bit.ly/Džumbar_2018). Održava se već treću godinu i za cilj ima promovisanje mladih poduzetnika. Kao potporu istima, Džumbus ekipa sa Udruženjem „Tuzla Uživo“, poziva vas da prođete već pomenutom ulicom, 1.9.u subotu od 12h pa sve do u sitne sate, gdje ćete vidjeti mlade kreativce na svojim štandovima. Nijedan štand neće biti isti, pa se pripremite i širom otvorite oči da vam nešto ne promakne.

Pored nakita i odjeće, u ponudi ćete naćii prehrambene proizvode koji su sve veći izbor djelatnosti za ljude koji pokreću male biznise. Džumbar je i za one sa istančanim ukusom, koji žele osvježiti svoj dom dobrom slikom, svjetlom, detaljem. Podršku ovom bazaru i mladim poduzetnicima, dat će dvije DJ producentice iz Tuzle, koje su i same kreativci u svom poslu. Sandra Nadarević aka OKOV sa svojim zvukom dark dub/techna i Tea Tanović aka DJ Peyotee sa dark psychedelic trance, provešće vas kroz prijatnu večer i druženje uz piće i delikatese. Dođite da uživamo!

Poziv i dalje vrijedi za sve one zainteresovane mlade snage, ako se želite pridružiti, dati ideju, naučiti svašta ili učestvovati na bilo kakav način u Džumbus DIYYF projektu javite se na broj 062 761 331 ili nam pišite na facebook (www.fb.com/DzumbusDIYYF , www.fb.com/TuzlaLive). Vidimo se u Zlatarskoj!

(Džumbus DIYYF festival su pored mnogih partnera i prijatelja podržali i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turističke Zajednica TK i Grada Tuzla, Ministarstvo za Kulturu Sport i Mlade TK, Grad Tuzla – Ljeto u Tuzli)./Jelena Husanović/