Mnogi naši sugrađani odavno su rezervisali karte za doček nove godine. Osim u Živinicama i okolini doček Nove godine će se slaviti i u inostranstvu. Najviše je onim koji će uz TV program dočeti 2018.godinu.

Ipak, za ljubitelj dočeka na otovrenom preporučujemo obližnju Tuzlu, koja i ove godine organizuje doček Nove godine vani.

Grad Tuzla, u saradnji sa Opštim udruženjem samostalnih obrtnika Tuzla, JU „Centar za kulturu“ Tuzla i JKP „Pannonica“, organizira javni doček Nove 2018. godine na Trgu Slobode. Za najmlađe sugrađane će biti organizovana proslava Dječije Nove godine, također, na Trgu slobode, 31.12.2017. od 12 do 14 sati. U programu Dječije Nove godine učestvuju članovi dječijeg hora Slavuj, orkestar Balsika, Organizacija za djecu Osmijeh za osmijeh Tuzla i učenici Srednje muzičke škole Tuzla. Mališani će imati priliku da uživaju sa Motomrazevima, koji će svima prisutnima podijeliti slatkiše.

U kulturno-zabavnom programu od 21:00 sat nastupit će, uz zvijezde večeri The Frajle, Crystal, Big Brothers Band Tuzla i Nesib Nesko Delibegović.

Tačno u pola noći, na prelasku u 2018. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu, a generalni medijski pokrovitelj RTV7 Tuzla realizirat će prenos kompletne novogodišnje manifestacije u živom programu./Press Grad Tuzla/

Vaš komentar na članak: