Juče je upriličena svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Sarajev, u Narodnom pozorištu Sarajevo. Na promociji su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakultetâ i akademije promovirali 71 kandidata i kandidatkinju na čast doktora nauka.

Među promovisanim doktorima nauka bio je i Živiničanin dr.Nevres Paprikić, koji je svoju disertaciju odbranio 10.marta ove godine pod naslovom “Ispitivanje polimorfizma gena za leptin i parametara zdravstvenog stanja mliječne žlijezde u populaciji buše i njenih križanaca”.

Prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, uz riječi dobrodošlice istakao je da je Univerzitet u Sarajevu, kao najstariji univerzitet u Bosni i Hercegovini, koji posjeduje najveći potencijal za napredak i reformu našeg društva u cjelini, od svog osnivanja do danas promovirao preko 160 hiljada diplomanata, preko 16 hiljada magistranata i sa današnjom promocijom 3140 doktora nauka.

Dr.Nevres Paprikić je uspješan u poslu kojim se bavi, a to je veterina, izuzetno značajna djelatnost.

“Neopisivo je izraziti zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha i dolaska na svenačanu propmociju doktora nauka. Cio život posvetio sam svojoj profesiji, a uz rad sam nastojao istrajata u permanentnom obrazovanju, tako da ni rezultati nisu izostali, kako stalnim školovanjem, tako i radnim aktivnostima”. rekao nam je dr.Nevres Paprikić, nakon promocije doktoranata u Sarajevu./Š.G./

Vaš komentar na članak: